Bundesliga Bülteni: Bayern Münih, Dortmund'u yendi, Birlik beyanı
kazandı
Bundesliga 7. Maç Günü manşetleri:
– Berlin'de Bundesliga desteği
– Bayern hala bir numara
– Tüm hafta sonu dram
Berlin'de Bundesliga takviyesi
Union Berlin'in yeni yükselen Arminia Bielefeld'i ilk yarıda parçalaması pek de beklenmedik bir durumdu, ancak Urs Fischer'in tarafının zaten yerleşik bir Bundesliga takımı olduğunu göstermişti. Sheraldo Becker mükemmeldi, ancak gösteriyi büyük bir galibiyetle çalan Max Kruse, komşuları Hertha'nın Augsburg karşısındaki zaferini gölgede bıraktı. Birlik ilk altıda, ligde en çok üçüncü (16) ve açık oyunda en çok golü attı. Bu arada Berlin'in mavi tarafı, ilk yedi maçından sadece yedi puan aldı.
Bayern hala bir numara
Başka bir heyecan verici Klassiker'da Bayern, Dortmund'u neredeyse daha iyi hale getirdi . Leroy Sané'nin yedek kulübesinden çıkması, iki izin verilmeyen gol, bazı çılgın ıskalar ve zorlu mücadeleler gören bir oyunda farkı kanıtladı. Sahip oldukları şansların sayısı ile Lucien Favre'nin tarafı puan almadan uzaklaştığı için hayal kırıklığına uğrayacak.
Tüm hafta sonu boyunca dram
Bremen, Köln'e karşı bir puan topladı, ancak süreçteki başarısızlıklarını ortaya çıkardı, Mainz ve Schalke, iki tarafı da mutlu bırakmayan ancak bir maçta her iki tarafın sezonunu uygun bir şekilde sergileyen vahşi bir 2-2 berabere oynadı.
Hoffenheim, Wolfsburg'a karşı haksız bir beraberlik elde edebilirdi, ancak ziyaretçilerin Wout Weghorst'un daha önce yanlış yerleştirilen spot vuruşunun ardından durma süresinde bir penaltı kaçırdığını gören vahşi bir finalin sonunda bunu yapma şansını kaçırdı. Hollandalı'nın ıskası, lig genelinde üst üste 34 penaltı atan golü sona erdirdi.
Yine de hafta sonunun en büyük draması, penaltılar, çoklu VAR müdahaleleri ve sezon yarışmacısının golünü içeren yedi gollü bir gerilimde Gladbach'ı daha iyi gören Leverkusen'de geldi.
Haftanın oyuncusu: Max Kruse (Union)
Max Kruse, iki asist ve adına bir penaltı ile, Union Berlin'in Bielefeld'e karşı galibiyetinde büyük rol oynadı. Anlaşılması güç, sakin ve bir takımın başarısı için ne kadar ayrılmaz olduğunu gösterdi. Werder Bremen Cuma gecesi onu özledi ve diğer birçok takım gibi, Cumartesi günü Kruse'yi takımlarında olmasını ne kadar çok seveceklerini düşünerek izledi.
Haftanın genç oyuncusu: Ibrahima Konate (RB Leipzig)
Dayot Upamecano'nun RB Leipzig için çıkmasıyla, kulübün mükemmel savunucularından bir başkasının etkileme şansı var. Konate, Freiburg'a karşı galibiyette tam da bunu yaptı, topu düzenli olarak havada kazandı, ziyaretçinin saldırısı için hayatı zorlaştırdı ve hatta ilk golü kendisi attı.
Haftanın Koçu: Bruno Labbadia (Hertha Berlin)
Bruno Labbadia için başkentte yaşama kolay bir başlangıç olmadı ve bir yaz geçirdikten sonra, bir Avrupa noktasında bitirme beklentileri daha da arttı. Yine de biraz yukarı ve aşağı formdan sonra, Labbadia, Augsburg'u şaşırtmak için ekibini mükemmel bir şekilde kurdu. Bunu yaparken kişisel bir dönüm noktasına da ulaştı. Bruno için güzel bir hafta.