Photoshop Artistic Filters nasıl çalışır? Favori
örneklerimizle
Adobe Photoshop'un geniş Sanatsal Filtreler seçkisi muhtemelen tek bir hikayede ele alınamaz, ancak başlamanıza yardımcı olmak için size bazı favorilerimizi gösterebiliriz. Gerçek eğlence, bunları Fresco ve Paint Daubs gibi yeni ve daha da şaşırtıcı efektlerle karıştırmayı veya Suluboya ile Poster Kenarlarını öğrenmenizle başlar.
Bu hikayede, bu harika özelliklerin örneklerini tanıtacak, açıklayacak ve göstereceğiz. Belirli sanatsal filtrelere ulaşmak için aşağıdaki listedeki bağlantıları tıklayın:
Photoshop'un Sanatsal filtreleri nelerdir?
Özetle, Photoshop Sanatsal filtreleri, renkli kalemler, sulu boyalar, tebeşir pastelleri, karakalem, kalem ve mürekkepler, boya kalemleri ve düzinelerce diğer sanatsal tarzlar gibi sanatsal stilleri simüle eden görüntüler oluşturmanıza olanak tanıyan bilgisayarlı, sanatsal tekniklerdir (veya özel efektlerdir). medya. PS'nin mevcut sürümünde 225'in üzerinde özel efekt filtresi var.
Filtre Galerisi'nde altı filtre kategorisi bulunur: Sanatsal, Fırça Darbeleri, Deformasyon, Eskiz, Stilize Etme ve Doku, her kategoride düzinelerce filtre bulunur. Ayrıca, Filtre menüsünün altında 16 ek filtre kategorisi ve bu kategorilerin içinde daha fazla filtre vardır.
Photoshop'un Sanatsal filtreleri nasıl çalışır?
Her filtre, efekt başına birden çok özel ayara sahip bir veya daha fazla sanatsal efekt oluşturur. Hepsi farklı. Filtreler, ana PS menüsündeki Filtre sekmesinin altında bulunur. Bu menü seçeneğinin çalışması için açık bir resim olması gerekir.
Sanatsal filtreler için Filtre > Filtre Galerisi > Sanatsal Filtreler'i seçin . 15 filtre seçeneği arasında gezinin ve projenize uygun olanı seçin veya bu özellikler hakkında her şeyi öğrenmek için bu makalenin geri kalanına göz atın.
Biçimlere dikkat edin: Ayarlar (ad ve aralık) ilk paragrafın başında bir kez tanımlanır. Aşağıdaki örnekler kullanıcının seçtiği aralığı (parantez içinde) listeler. Görüntüler (TL = sol üst), (TR = sağ üst), (BL = sol alt) ve BR (sağ alt) olarak tanımlanır.
Sanatsal filtre Renkli Kalemler hakkında her şey
Renkli kurşun kalem filtresi, birden çok, parlak renge sahip görüntülerde en iyi sonucu verir. Bir görüntü seçin, ardından Filtre > Filtre Galerisi > Sanatsal Filtreler > Renkli Kalemler'i seçin . Özelleştirilebilir ayarlar arasında Kalem Genişliği (1-24 arası), Kontur Basıncı (0-15 arası) ve Kağıt Parlaklığı (0-50 arası) bulunur. Şekil 01 Renkli Kalemlerdeki örneklere dikkat edin.
İlk görüntü (TL) orijinal fotoğrafı gösterir. İkinci görüntü (TR), ince, daha açık konturlarla (5, 15, 10) daha koyu renklere sahiptir. Üçüncü resim (BL) renkleri susturur ve konturu biraz artırır (6, 10, 20). Dördüncü görüntü (BR) ise stroku ve parlaklığı / kontrastı (10, 15, 50) en üst düzeye çıkarır. Bunların hepsi sanatsal amaçlar için etkilidir; ancak, diğer filtrelerle birleştirilirse sonuçlar şaşırtıcıdır.
01 Renkli Kalem filtresi
Resminizin ana hatlarına ihtiyacınız varsa, çoğu sanatçı Filtre > Stilize Et > Kenarları Bul'u kullanır. Bu çözüm tatmin edici değilse; Görüntünüzdeki kontrastı artırın ( Görüntü > Ayarlamalar > Parlaklık / Kontrast > Kontrast 75 gibi ), ardından görüntü boyunca daha belirgin bir kontur sağlayan Renkli Kalemler filtresini (15, 15, 50) uygulayın.
Ardından, Görüntü> Ayarlamalar > Doygunluğu Azalt'ı kullanarak renkleri kaldırın. Anahatlar hala minimum düzeyde tanımlanmışsa, Filtre > Stilize Et > Kenarları Bul efektini ekleyin ve ardından anahatlar görünmelidir.
Cutout adlı Sanatsal filtre hakkında her şey
Kesik filtresi, düzenli arka planlara, parlak renklere ve basit görüntülere sahip görüntülerde en iyi sonucu verir. Uygun bir fotoğraf seçin, ardından Filtre > Filtre Galerisi > Sanatsal Filtreler > Kesip Çıkarma'yı seçin . Özelleştirilebilir ayarlar arasında seviye sayısı (2'den 8'e kadar), tabii ki renklere ve parlaklığa bağlı olarak kaç tane kesme seviyesi istediğiniz; kenar sadeliği (0 ila 10) köşelerin açılarını ayarlar; ve kenar uygunluğu (1'den 3'e kadar) kenarların ne kadar pürüzsüz hale geleceğini etkiler. Şekil 02 Kesme filtresindeki örneklere dikkat edin.
İlk görüntü (TL) orijinal fotoğrafı gösterir. İkinci görüntünün (TR) minimum kenarlı (8, 1, 1) birden çok kesilmesi vardır. Üçüncü görüntü (BL), birden çok ve maksimum kenara (8, 8, 3) sahip maksimum kesiklere sahiptir. Ve dördüncü (BR), orta ve minimum kenarlara sahip orta aralıklara sahiptir (5, 8, 1). Projeniz posterler, linocutlar için desenler (baskı yapımı) veya serigrafi tasarımları oluşturmayı içeriyorsa, bu filtre iyi bir seçimdir.
Şekil 02 Kesme filtresi
Kuru Fırça adı verilen Sanatsal filtre hakkında her şey
Bir tablo illüzyonu yaratmak için Kuru Fırça filtresini kullanın. Herhangi bir fotoğraf, çizim ve hatta taranmış bir tablo işe yarayacaktır. Bir görüntü seçin, ardından Filtre > Filtre Galerisi > Sanatsal Filtreler > Kuru Fırça'yı seçin . Özelleştirilebilir ayarlar arasında fırça boyutu (0'dan 10'a kadar); fırça detayı (0 ila 10); ve doku (1 ila 3). Şekil 03 Kuru Fırça filtresindeki örneklere dikkat edin.
İlk resim orijinal fotoğraftır. İkinci görüntü (TR) yalnızca dokuyu minimum düzeyde değiştirir (0, 0, 1). Daha sonra, (BL) orta ila minimum fırça ayarlarına ve maksimum dokuya (5, 1, 3) sahiptir. Ve sonuncusu (BR) yalnızca dokuyu maksimize eder (0, 0, 3). Daha önce kuru bir fırçayla boyadıysanız, bu filtre iyi bir uyum sağlar.
Şekil 03 Kuru Fırça filtresi
Film Greni adlı Sanatsal filtre hakkında her şey
Fazla film greni, özellikle görüntü siyah beyaz veya sepya tonlu olduğunda, o harika "eski fotoğraf" görünümünü yaratır. Bu filtre ayrıca, 400 ile 800 arasında ISO ayarlarıyla yüksek hızlı film kullandığınızda veya filmi aşırı geliştirdiğinizde veya az pozladığınızda veya kızılötesi film kullandığınızda elde ettiğiniz "grenli" özelliğe öykünür.
Bu illüzyon için herhangi bir fotoğraf veya illüstrasyon yeterli olacaktır. Bir görüntü seçin, ardından Filtre > Filtre Galerisi > Sanatsal Filtreler > Film Greni'ni seçin . Özelleştirilebilir ayarlar arasında Grain (0'dan 20'ye kadar); Vurgu Alanı (0 ila 20); ve Yoğunluk (0 ila 10). Şekil 04 Film Greni filtresindeki örneklere dikkat edin.
İlk olarak, orijinal fotoğraf. Daha sonra, (TR) minimum taneye sahiptir (18, 12, 3). Sonra, (BL) biraz daha fazla (20, 1, 8). Ve son olarak (BR) daha da fazlasına sahiptir (20, 11, 10). Bu filtreyle elde edilen gren sonuçları inceliklidir ve seçtiğiniz görüntüye göre çok farklı görünür.
Daha yüksek ayarlarla daha grenli görüntüler tercih ediyorsanız, 0,10 ile 400 arasında tek renkli veya Kodachrome'da Filtre > Gürültü > Gürültü Ekle > Tekdüzen (veya Gaussian) efektini kullanmayı deneyin. Veya Filtre > Filtre Galerisi > Doku > Tahıl'ı da deneyebilirsiniz (bu, aralarından seçim yapabileceğiniz 10 tane türüne sahiptir).
Şekil 04 Film Gren filtresi
Fresco adlı Sanatsal filtre hakkında her şey
Photoshop'un Fresco filtresi (en iyi Pompeii harabelerindeki ve İtalyan Rönesansı duvar resimlerindeki örneklerden bilinen ıslak alçı boyama yönteminin sıcak, doygun etkisini simüle eden), özellikle parlak renkler ve yüksek kontrast kullanan fotoğraflarda iyi çalışıyor. Bir görüntü seçin, ardından Filtre > Filtre Galerisi > Sanatsal Filtreler > Fresk'i seçin . Özelleştirilebilir ayarlar arasında fırça boyutu (0'dan 10'a kadar); fırça detayı (0 ila 10); ve doku (1 ila 3). Şekil 05 Fresk filtresindeki örneklere dikkat edin.
Orijinal fotoğraftan (TL) sonra, (TR) görüntüsü maksimum dokuya (0, 0, 3) sahip minimum fırça ayarlarına sahiptir. Sonra, (BL) maksimum fırçaya, minimum dokuya ve ayrıntıya sahip değildir (10, 0, 1). Ve son olarak, (BR) sıfır ayrıntıyla (10, 0, 3) maksimum fırça ve dokuya sahiptir. Görüntünün basit bir gece manzarasından mavi ve beyaz bir yanardağı andıran gece patlamasına nasıl ilerlediğine dikkat edin.
Şekil 05 Fresk filtresi
Neon Glow adlı Sanatsal filtre hakkında her şey
Bu filtre tam olarak adlandırıldığı şeyi yapar: Fotoğrafınızın içinde, dışında, çevresinde veya kenarlarında parlayan bir alan oluşturur.
En iyi sonuçlar için tek veya bir grup benzer nesneye sahip derli toplu bir görüntü seçin. Son görüntü minimal renklere indirgenir: ışıma rengi, arka plan rengi ve (bazen) ikisinin bir kombinasyonu.
Filtre > Filtre Galerisi > Sanatsal Filtreler > Neon Glow'u seçin . Özelleştirilebilir ayarlar arasında Glow Size (-24 ile +24 arası) ve Glow Brightness (0-50 arası) bulunur. Ardından Glow Color paletinden bir renk seçmeniz gerekir. Şekil 06 Neon Glow filtresindeki örneklere dikkat edin.
Orijinal fotoğraftan sonra (sol üst), (sağ üst) görüntü ayarları (+24, 50, floresan yeşil). Ardından, sol alt görüntü ayarları (+1, 18, floresan yeşil). Ve son olarak, sağ alt görüntü ayarları (-1, 25, floresan yeşil). Görüntülerin beyaz üzerinde basit bir neon parıltısından yüzde 100 neon'a, siyah üzerinde neon ile ters video efektine nasıl ilerlediğine dikkat edin.
Şekil 06 Neon Glow filtresi
Paint Daubs adlı Sanatsal filtre hakkında her şey
Diğer "boyama" filtreleri gibi, Boya Daubs filtresi de Rembrandt, Van Gogh, Jackson Pollock ve diğerleri gibi sanatçılar tarafından kullanılan ünlü İtalyan "Impasto" tekniğine göre modellenmiştir. Temel olarak, sanatçı doku ve tanım oluşturmak için bir tuvale kalın boya katmanları uygular.
Filtre > Filtre Galerisi > Sanatsal Filtreler > Boya Lekeleri'ni seçin . Özelleştirilebilir ayarlar arasında Fırça Boyutu (1-50 arası); Keskinlik (0'dan 40'a kadar); ve sonra liste kutusundan bir Fırça Türü seçmelisiniz (Basit, Hafif Kaba, Koyu Kaba, Geniş Keskin, Geniş Bulanık veya Işıltı). Şekil 07 Boya Lekeleri filtresindeki örneklere dikkat edin.
Orijinal fotoğraftan sonra (sol üst), sağ üst görüntü ayarları (25, 20, Hafif Kaba). Ardından, sol alt görüntü ayarları (36, 28, Sparkle). Ve son olarak, sağ alt görüntü ayarları (28, 22, Dark Rough).
Şekil 07 Boya Lekeleri filtresi
Palet Bıçağı adı verilen Sanatsal filtre hakkında her şey
Palet Bıçağı filtresi tıpkı gerçek hayattaki kuzenine benziyor, ancak gerçek bıçağı yok. Bir boyama bıçağıyla tuvale boya uygulamayı içeren başka bir Impasto tekniği olarak da tanımlanan bu 19. yüzyıl becerisi, Van Gogh'un favorisiydi.
Sele ct Filte r> Filtre Galerisi> Sanatsal Filtreler> Palet Bıçağı. Özelleştirilebilir ayarlar arasında Stroke Size (1-50 arası); Strok Ayrıntısı (1 ila 3); ve Yumuşaklık (0 ila 10). Şekil 08 Palet Bıçağı filtresindeki örneklere dikkat edin.
Orijinal fotoğraftan sonra (sol üst), sağ üst görüntü ayarları (12, 3, 5). Ardından, sol alttaki görüntü ayarları (24, 1, 10). Ve son olarak, sağ alttaki görüntü ayarları (45, 3, 10).
Şekil 08 Palet Bıçağı
Plastik Sargı adı verilen Sanatsal filtre hakkında her şey
Tek başına benzersiz olan Plastik Sargı filtresi, selofanla sarılmış bir nesneye benziyor! Bu, başka hiçbir şeyin peşinde olmayan ilginç bir tekniktir ve yine de harika efektler üretir.
Filtre > Filtre Galerisi > Sanatsal Filtreler > Plastik Sarma'yı seçin . Özelleştirilebilir ayarlar arasında Highlight Strength (0 – 20); Detay (1-15 arası); ve Pürüzsüzlük (1-15). Şekil 09 Plastik Sarma filtresindeki örneklere dikkat edin.
Orijinal fotoğraftan sonra (sol üst), sağ üst görüntü ayarları (12, 3, 5). Ardından, sol alt görüntü ayarları (24, 1, 10). Ve son olarak, sağ alttaki görüntü ayarları (45, 3, 10).
Şekil 09 Plastik Sarma filtresi
Poster Kenarları adı verilen Sanatsal filtre hakkında her şey
Poster Kenarları filtresi, Kesme filtresine benzer; ancak yalnızca alt ayarlarda. Daha yüksek ayarlar uygulandığında, bu efekt daha çok Fırça Darbeleri filtrelerinden birine benziyor.
Filtre > Filtre Galerisi > Sanatsal Filtreler > Poster Kenarları'nı seçin . Özelleştirilebilir ayarlar arasında Kenar Kalınlığı (0'dan 10'a kadar); Kenar Yoğunluğu (0-10 arası); ve Posterleştirme (0 ila 6). Şekil 10 Poster Kenarları filtresindeki örneklere dikkat edin.
İlki (sol üst) orijinal fotoğraf, sağ üst görüntü ayarları (10, 10, 6). Ardından, sol alttaki görüntü ayarları (2, 1, 2). Ve son olarak, sağ alttaki görüntü ayarları (0, 0, 0). Kesme filtresi gibi, bu filtre de özellikle posterler, linocutlar (baskı yapımı), serigrafi tasarımları, pullar ve şablonlar için iyi çalışır.
Şekil 10 Poster Kenarları filtresi