Pep Guardiola: Guillem Balague

Manchester City patronu ayrılmaya 'hiç yakın değildi' diyor

Pep Guardiola
Pep Guardiola, Manchester City CEO'su Ferran Soriano (solda) ve futbol Txiki Begiristain (sağda) arasında oturan yeni sözleşmesini imzaladı.

BBC Radio 5 Live'dan Guillem Balague, Manchester City patronu Pep Guardiola'nın Premier Lig kulübünden ayrılmaya "hiç yakın olmadığını" söyledi.

Eski Barselona ve 49 yaşındaki Bayern Münih koçunun 2016'da görev almasından bu yana altı büyük ödül kazandılar.

İspanyol futbol yazarı Balague, "Adam mutlu, eğleniyor, etrafı arkadaşlarla çevrili," dedi.

Guardiola, geçen sezon lig şampiyonluğunu Liverpool'a teslim ettikten ve üst üste dördüncü kez Şampiyonlar Ligi yarı finallerine ulaşamadığı için City ile sözleşmesinin son yılına girdi.

Başkan adayı Victor Font geçen ay onu geri getirmeye istekli olacağını söylemesinin ardından Nou Camp'a dönüşle bağlantılıydı. <a href="https://www.skysports.com/football/news/11833/12117738/lionel-messi-and-pep-guardiola-reunion-at-barcelona-wanted-by-presidential-frontrunner-victor-font" class="story-body__external-link" title data-reactid=".1hhg0niyh7u.0.0.0.1.$paragraph-6.$link-2"><span class="gs-u-ml- gel-icon" data-reactid=".1hhg0niyh7u.0.0.0.1.$paragraph-6.$link-2.1">dış bağlantı</span></a> ama Guardiola , Barca koçu olarak zamanının "bittiğini" söyledi.

Balague, "Hepimiz Manchester City'nin masaya bir anlaşma yaptığını biliyorduk – bunun uzunluğunu bilmiyorduk – ve City ona herhangi bir baskı uygulamayacaktı."

"Son birkaç ayda, kamptaki huzursuzluk hakkında hikayeler oldu, oyuncuların ajanları, Guardiola'nın devam edip etmeyeceğini bilmedikleri için neler olup bittiğini görmek için kapıları çalıyorlardı.

"Ancak Manchester City'deki karar vericiler kendinden çok emindiler. Bu yaz – Guardiola ile Manchester City ikinci versiyonuna – geçiş – önümüzdeki yaz da devam edecek.

"Geçişin çoğu tamamlandı, ancak yapılacak daha çok şey var. İyileştirme için yer olduğunu hissediyor ve bunun sorumlusu ona ihtiyaç duyuyor."

Guardiola, Barselona teknik direktörü olarak dört yılda dokuz büyük ödül kazandı ve bir yıllık maaşlı iznin ardından 2013'ten itibaren Bayern Münih'te üç yıl geçirdi.

Balague, "Barselona'da o kadar çok gerilim vardı ki geçen yıl [2011-12] onun için çok zordu" dedi.

"Bayern Münih'te, her maçtan sonra patronlarına takımın neden kazandığını veya kaybettiğini açıklamak zorunda kaldı. Sözleşmesinin son altı veya yedi ayında yenilemeyeceği belli oldu.

"Ama City'de bunların hiçbirini yapmak zorunda değil. Kadroda değişiklikler olması gerekeceği gerçeğiyle motive oluyor ve bunu yapmak için kulübün desteğine sahip.

"Barselona'da 24 Ocak'taki [cumhurbaşkanlığı] seçimleriyle, 'bunun bir parçası olmayacağım' ya da 'adımı kullanamazsınız' demek için iyi bir zaman. Ama aynı zamanda herkesin işe odaklanmasının zamanı geldi hazır ve kimse gitmeyi düşünmemeli çünkü o kalıyor. "

Man City, Şampiyonlar Ligi'ni 'asla talep etmiyor' kazandı

Guardiola'nın iki Şampiyonlar Ligi'nin ikincisinin menajer olarak kazanmasının üzerinden dokuz yıl geçtiği için Avrupa rekoru sorgulandı.

Dört denemede City'yi çeyrek finali geride bırakmayı başaramadı, ancak Balague Şampiyonlar Ligi'ni kazanmanın City yönetim kurulu tarafından "asla bir talep olmadığını" söyledi.

"Şampiyonlar Ligi'ni alamazsa, Manchester City'de kaldığı süre boyunca ona vurulacak bir sopa olacak" diye ekledi.

"Guardiola'dan yapması istenen şey, yerel şampiyonluklara hükmetmek ve örneğin Şampiyonlar Ligi'nin yarı finallerinde düzenli olmaktı. Bu henüz olmadı, kazanmak için çok değil, aslında onun için rekabet etmek. Eminim bunu yapmak için bir teşvik vardır.

"Manchester City'nin Guardiola'dan bir şart olarak Şampiyonlar Ligi'ni kazanmasını isteyeceğinden emin değilim. Ancak, başlarına gelen bazı sonuçlara bakarsanız, tam tersi de olabilirdi.

"Eminim Pep Guardiola kendi yoluna gitmesini ve Manchester City'nin Avrupa'daki ilk dört veya ilk altı takım arasında o seçkinler arasında yer almasını ister."